savet
EVO KAKO DA DINSTATE LUK, A DA NE USMRDITE CELU KUĆU: Ovaj TRIK svaka iskusna DOMAĆICA mora da zna
Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u celu kuću, kosu i garderobu
Uz ovaj jednostavan trik, neprijatan miris prženog luka više se neće širiti vašom kućom.
Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja, priprema jela koja u sebi sadrže luk nije baš omiljena.
Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u celu kuću, kosu i garderobu.
Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se neprijatan miris može izbeći.
Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka jeste soda bikarbona.
Nakom seckanja crnog luka, potrebno je spustiti ga u tiganj sa zagrejanim uljem i jednog kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati supenu kašiku sode. Luk dinstati kao i inače.
Još jedna dobra stvar jeste što će se luk zgusnuti, te će biti lakši za varenje. Takođe, moguće je izbeći upotrebu zaprške, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao zaprška.
Ovaj trik takođe koriste i profesionalni kuvari.
Majke i snajke:
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!