prijatno!
CELA JUGA NEKAD SE DAVILA U DOKTORSKIM ŠTANGLAMA: Stari KOLAČ sa novim sastojkom, NIKAD KREMASTIJI
Kolač koji niko neće odbiti
Kremast, sočan, čokoladan, ma može li bolje?
Sastojci za biskvit:
- 7 belanaca
- 300 - 400 šećera
- 100 grama mlevenih oraha
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
- 7 kašika brašna
- 100 grama euro blok čokolada
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 7 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama euroblok čokolde
- 200 grama putera
Posipati sa 4 kašike mlevenih oraha i 100 grama euroblok čokolade
Priprema: Umutiti belance dodati šećer i orahe, ulje, mleko brašon, rastopljenu euroblok čokodau i prašak za pecivo. Testo za biksvit peći na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Zatim napraviti fil tako što ćete žumance i šećer kuvati na pari pa dodati čokoladu za kuvanje i euroblok čokoladu, a kada se malo prohladi dodati i rasopljen puter. Preko vrelog kolača dodati vreo fil, a dok se sve stegne posuti orasima i rendanom čokoaldom.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!