preukusne
FRANCUZI SAMO NA OVAJ NAČIN PRAVE PRŽENICE: Ovaj DODATAK ih čini boljim od SRPSKIH, pazite samo KOJI JE
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople
Nešto najukusnije što ćete ikada probati.
Potrebno vam je:
12 kriški starog hleba
6 listova kačkavalja
6 listova šunke
3 crvene paprike ili paradajza
4 jaja
50 ml mleka
pola kašičice soli
Priprema
Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.
Umutite jaja i dodajte mleko.
Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.
U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
(Espreso/Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!