recept
BAKINE PUSLICE SA JAGODAMA UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Zbog ove CAKE se tope u ustima kao BOMBONE
Puslice svi pamtimo iz detinjstva kao slatkiš koji smo jeli kod bake
Kada u kući nema ništa slatko uvek su se pravile puslice, a ovaj reept će vas na detinjstvo podsetiti!
Sastojci:
- 4 belanca
- 1 šolja šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica vanile
- 1/4 kašičice soka od limuna
- 200 g jagoda
Priprema:
Kratko mutite belanca sa sokom od limuna, a zatim dodajte šećer, so i vanilin šećer, pa umutite čvrst šne. Jagode kratko kuvajte, sa malo vode, dok ne krenu da ključaju, a onda ih izblendirajte. Dodajte u smesu i lagano umešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili u špric za kolače, pa istisnite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 90°C oko sat vremena. Zatim je isključite, ali ostavite puslice u zatvorenoj rerni još sat vremena da se potpuno osuše.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!