prijatno!
BELI ANĐEO NAJTRAŽENIJA TORTA MEĐU DOMAĆICAMA: Ne peče se, a zbog OVA 2 FILA SRBIMA ide VODA NA USTA (VIDEO)
Torta idealna za sva slavlja ili porodična okupljanja, brzo se pravi, a ukus osvaja
Beli anđeo je torta u kojoj će uživati svi od 3 do 103 godine, uživanje za sva čula!
Topi se u ustima, jer je izuzetno kremasta, i budite sigurni da nećete moći samo jedno parče da pojedete.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 370 g putera
- 500 g slatke pavlake
- 4 čaše kisele pavlake
Način priprema:
U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!