internacionalna kuhinja
SPREMITE NAJJEFTINIJE SVINJSKO MESO NA TURSKI NAČIN: Samo dok pročitate RECEPT krenuće vam voda na usta
Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso
Džigerica je jeftiniji izvor proteina, i ako se dobro spremi može biti vrhunskog ukusa. Naravno svi je većinski samo lepo ispržimo i posolimo, ali hvala bogu danas znamo da i druge kulture jedu iste stvari kao i mi, ali imaju drugačiji način pripreme.
Turci sve spremaju vrhunski, njihova kuhinja je prste da poližeš, i oni džigericu ne prže već ih slažu u ražnjiće i peku ih u rerni. Nije vam potrebno ništa specijalno, samo par začina, mast i meso. Ovako pripremljenu džigericu možete da služite uz salatu.
Sastojci:
500 g svinjske džigerice
150 g svinjske masnoće
2 kašičice kima
2 kašičice tucane paprike
1 kašičica sumaka (začin)
2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Isecite džigericu i masnoću na kockice, pa pomešajte u posudi. Pospite kimom, tucanom paprikom, sumakom, slatkom paprikom i posolite. Dobro sjedinite rukama, a zatim uzmite štapić za ražnjić, pa stavite prvo masnoću, zatim dve kockice džigerice, opet masnoću, dve kockice džigerice i tako dok ne popunite štapić. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C dok ne dobije lepu zlatnu boju.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!