kuvar sve objasnio
U OVIM DELOVIMA PILETINE SE SKUPLJA NAJVIŠE ŠTETNIH MATERIJALA: Evo šta bi trebalo da ZAOBIĐETE U MARKETU
Svakako se preporučuje da bude dobro termički obrađeno
Pileće meso često se nalazi na našoj trpezi. Svi ga volimo i rado jedemo, a smatra se zdravijim od svinjetine.
Ima i malo kalorija, pogotovo kada se jede bez kožice, međutim, nutricionisti ističu da nema baš puno hranljivih materija kao junetina ili ćuretina, ako govorimo o prirodno gajenim životinjama i mesu koje nije „kljukano“ aditivima.
Većina ljudi mesom se snabdeva iz supermarketa jer mnogima domaće gajene životinje nisu dostupne. A sa ovim mesom postoji ozbiljan problem, a tiče se hemije kojom je životinja tretirana.
Najvažnije je da znate da živina nije imuna na infekcije tipične za ljude. Ukoliko ga uzimate iz neproverenih izvora, izbegavajte pileće iznutrice, u kojima se nakupljaju štetni „lekovi“ kojima je životinja tretirana, kao i paraziti.
Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.
Da biste to učinili, nije loše da meso prokuvate u dve vode. Najpre ga barite pet minuta, a zatim procediti ključalu vodu i sipati drugu u kojoj će se meso skuvati do kraja.
„Savetujem vam da prvo skuvate piletinu kako ne biste brinuli o parazitima i velikoj količini antibiotika kojom je kljukana“, savetuje kuvar Sergej Sinicin.
Takođe, preporučuje i da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka.
Majke i snajke:
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!