kremasto
OVAKO SPREMAJU TARTAR SOS U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Originalan recept, savršeno ide uz POHOVANA JELA
Jedan od najboljih recepata za tartar sos.
Karađorđevu ne možemo da zamislimo bez tartar sosa, i uvek je u restoranu ukus nekako bolji nego kada napravite kod kuće. Ovaj recept će vam pomoći da napravite bolje nego u restoranu, a time ćete znatno poboljšati ukus vaših jela.
Super je i uz krmenadle, kao i pohovane paprike punjene sirom.
Sastojci:
2 jajeta
2 sirova žumanca
1 kašičica maslinovog ulja
1 mladi luk
50 g kiselih krastavaca
1 kašičica senfa u prahu
120 g pavlake
1/2 limuna
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojite žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk.
Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana. Ako nije moguće koristiti domaća jaja u čiju svežinu ne sumnjate, onda je bolje da ih ne dodajete u sos. Kao zamenu stavite malo više maslinovog ulja.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!