KREMASTE PUNJENE PEČURKE IZ RESTORANA: Dobre kao PRILOG, još bolje kao GLAVNO JELO, nikad BRŽE i LAKŠE (RECEPT)
Punjene pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/Downshiftology

prijatno!

KREMASTE PUNJENE PEČURKE IZ RESTORANA: Dobre kao PRILOG, još bolje kao GLAVNO JELO, nikad BRŽE i LAKŠE (RECEPT)

Punjene pečurke su odlične i kao prilog uz glavno jelo, ali i kao glavno jelo

Objavljeno:

Kada vam je potrebno brzinsko, a ukusno i primamljivo jelo, punjene pečurke će spasiti situaciju!

Sastojci:

  • 20 pečuraka
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 110 g krem sira
  • 1/3 šolje parmezana
  • 1/3 šolje seckanih oraha
  • 1/4 šolje sitno seckanog svežeg peršuna
Pečurke
foto: Printscreen/Youtube/Downshiftology

Priprema:

Jednu kašiku parmezana i jednu kašiku oraha ostavite sa strane. Pečurke očistite i uklonite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ispržiteu tiganju u kojem ste istopili puter. Zatim dodajte mleveni beli luk, posolite i pobiberite, pa ostavite još par minuta. Sklonite sa šporeta. U drugoj posudi pomešajte krem sir, parmezan, seckani peršun i orahe. Dobro sjedinite, pa napunite pečurke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pospite seckanim orasima i parmezanom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Gotove pečurke ukrasite peršunom.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stavr ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.