LEDNE KOCLE SA JAGODAMA PRSTE DA POLIŽEŠ: Ako želite da gostima krene VODA NA USTA obavezno napravite OVO (RECEPT)
Ledene kocke, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

preukusno!

LEDNE KOCLE SA JAGODAMA PRSTE DA POLIŽEŠ: Ako želite da gostima krene VODA NA USTA obavezno napravite OVO (RECEPT)

Ledene kocke su jedna od onih poslastica koja se ne odbija

Objavljeno:

Srpske domaćice ih često prave i za svaku priliku. Preukusne su i osvežavajuće, još kada im dodate jagode niko im neće reći ne!

Sastojci:

  • 210 g piškota
  • 300 g jagoda
  • 300 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica skroba

Za beli fil:

  • 1 l mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 200 g šećera
  • 200 g putera
Ledene kocke
foto: Printscreen/Yoututbe/Bokinakuhinja

Za glazuru:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpi pomešajte jagode i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte slatku pavlaku, skrob i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok ne dobijete smesu kao za džem. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Preko sipajte smesu sa jagodama i poravnajte. Ohaldite u frižideru. U šerpu sipajte mleko (700 ml), pa dodajte i šećer i uključite. U posudi umutite obe vrste pudinga i skrob sa preostalim mlekom (300 ml), tako da nema grudvica. Dodajte dobijenu smesu u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte puding u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature koji ste prethodno umutili i sjedinite mikserom. Sipajte beli krem preko fila od jagoda i poravnajte. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko. Poravnajte i stavite kratko u frižider da se stegne.

00:47

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.