Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/mojkutak
prijatno!
BAKA OTKRILA STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆI HLEB: Ima 1 TAJNI sastojk zbog kog je gotov za 15 minuta, a PREUKUSAN
Niko ne odbija domaći hleb, a ovaj recept će vas vratiti u detinjstvo
Objavljeno:
Nema ništa ukusnije od domaćeg hrskavog hreba sa rupicama, a da je brzo gotov. Jedna baka je otkrila recept koji ćete obožavati!
Sastojci
- 250 gr integralnog brašna
- 250 gr belog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 gr)
- 1 kašika meda
- 2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode
Priprema
- Zagrejte rernu na 250 stepeni.
- Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promešajte da se sjedini. Podelite na 2 dela.
- Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite testo i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!