Predivno
AKO IMATE NEPREDVIĐENE GOSTE OVO JELO JE BOMBONA: Savršeno HRSKAVI italijanski BRUSKETI, po ORIGINALNOM RECEPTU
Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta
Uz malo starog hleda, začina i nezaobilaznog maslinovog ulja imaćete sjajan obrok, ekonomičan i po svačijem ukusu. Ovu su naši predlozi za 3 vrste brusketa.
Najbolji osnovni recept za bruskete, na njih možete dodati šta god vam je volja.
OSNOVNI RECEPT
POTREBNO JE
- stari francuski hleb
- maslinovo ulje
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- beli luk
- so i biber po ukusu
PRIPREMA
Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do santimetra. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne secka, već se ceo čen luka koristi da se premaže površina hleba. Posoliti i pobiberiti, ako želite i posuti sitno seckanim bosiljkom. Prelijte bruskete sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:
(Espreso/ Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!