Slatko
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE PAVLOVU TORTU U PAR POTEZA: Srpkinjama će ovo OLAKŠATI ŽIVOT, ODMAH ZAPIŠITE
Najbolji i najukusniji način da spremite Pavlovu tortu
Pavlova torta je nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom 20-tih godina prošlog veka. Hrskave beze korice obogaćene slatkom pavlakom i jagodama čine ovu tortu prosto neodoljivnom, a možete da je pravite tokom cele godine jer voće možete da koristite i sveže i smrznuto.
Recept za Pavlovu tortu je vrlo jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati. Ako želite isprobajte i recept za mini verziju ove poslastice.
Sastojci:
250 g šećera u prahu
4 belanceta
2 kašičice kukuruznog brašna
1 kašičica vinskog sirćeta
500 ml slatke pavlake
250 g jagoda
Priprema: Umutite šećer i belanca u čvrst šne, pa dodajte kukuruzno brašno i sirće i lagno promešajte. Uzmite 2 pek papira i na svakom, na sredini, nacrtajte krugove prečnika 25 cm. Stavite paprike na pleh i popunite krug šneom od belanaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 45 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa bogato premažite jednu koru, a zatim stavite drugu i opet premažite. Ukrasite jagodama.
Ceo recept možete pogledati ovde:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!