paŽnja
KUVARI DODAJU OVO U PRELIV ZA PITU I SAMO TAKO IM ISPADNE SOČNA I MEKANA KAO DUŠA: Tajnu niko nije znao
Prirema je veoma jednostavna i većinu ovih sastojaka već imate u kući
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Prirema je veoma jednostavna i većinu ovih sastojaka već imate u kući.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po, piše 365srbija.com.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!