PREUKUSNO
PALENTA SA PEČURKAMA GOTOVA ZA 15 MINUTA: Lagan RUČAK za vrele dane spas je za svaku DOMAĆICU (RECEPT)
Ovi vrući dani ne podržavaju jaku hranu, stoga napravite lagani ručak za celu porodicu!
Za ovaj preukusan ručak vam je potrebno samo 15 minuta!
Sastojci:
Za sos od pečurka:
- malo maslinovog ulja
- 2 deblje šnite slanine
- 1 šargarepa
- 1/2 crnog luka
- 1 štap celera
- 300-400 g pečuraka
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml bujona
- 1 ljuta papričica
Za palentu:
- 1 l vode
- 250 g palente
- komad putera
Priprema: Na malo zagrejanog ulja propržite secanu slaninu i šargarepu. Zatim dodajte sitno seckani crni luk i celer. Kada povrće omekša dodajte pečurke koje ste isekli na četvrtine. Nakon par minuta sipajte paradajz sos i posolite. Promešajte i sipajte bujon i dodajte celu ljutu papričicu. Zatim dodajte sekcane stabljike peršuna. Kuvajte još 30-35 minuta. Stavite vodu da proključa, pa otopite puter. Postepeno sipajte palentu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U tanjir sipajte palentu, pospite rendanim parmezanom i preko sipajte sos od pečuraka i pospite parmezanom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!