savet za domaćice
DA BI VAM KUVANO MESO BILO UKUSNO MORATE DA GA STAVITE U OVAKVU VODU: Zapamtite taj TRIK
Kuvano meso mnogima deluje bezukusno, ali postoji način kako da uživate u njemu dok jedete
Većina domaćica uglavnom kada sprema meso to najčešće bude u prženoj varijanti.
Kuvano meso mnogima deluje bezukusno, ali postoji način kako da uživate u njemu dok jedete.
Zapišite trik koji je zlata vredan.
Svi obožavaju pečeno ili prženo meso, mada ima i mnogo ljubitelja roštilja. Meso može da se pripremi na različite načine, ali se najređe priprema kuvano meso.
Razlog za to je što ono često bude suvo i bezukusno. Ipak, to ne mora da bude tako.
Ukoliko ste na režimu ishrane, ili jednostavno želite da jedete malo zdravije, slobodno se okrenite i kuvanom mesu, jer imamo odličan savet za njegovu pripremu. Naime, iskusne domaćice su otkrile kako se ono pravilno kuva, odnosno da li se stavlja u ključalu ili hladnu vodu.
Sve zavisi od toga šta želite da pripremite, jer od toga zavisi i temperatura vode, a da bi kuvano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih saveta.
Ukoliko vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za čorbu i supu), onda ga obavezno kuvajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuvalo, ostavite ga da se ohladi u bujonu (u vodi u kojoj se kuvalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo pravilo posebno važi za pileće meso.
U hladnu vodu stavljate meso za supu ili čorbu, prenosi Avaz.
(Espreso/Krstarica/Avaz.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!