probajte
OD OVAKVIH SLATKIH KIFLICA ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Domaćice se UTRKUJU za RECEPT zbog neobičnog SASTOJKA
Jedan neobičan sastojak se dodaje u njih kako bi bile mekane
Osim slanih kiflica na koje su mnogi navikli, morate da napravite i slatku verziju.
Jedan neobičan sastojak se dodaje u njih kako bi bile mekane.
Recept će vas oduševiti.
Ne postoji ništa lepše od domaćih kiflica, a koliko god delovalo komplikovano, zaista su jednostavne za pripremu. Naš današnji predlog su najmekše slatke kiflice koje su punjene svežim sirom i suvim grožđem, ali ovaj nadev možete da zamenite i džemom. Testo je mekano zahvaljujući pavlaci koja se dodaje u njega, pa sa ovim receptom nema greške. Uživajte!
Sastojci:
100 ml mleka
8 g kvasca
60 g šećera
100 g pavlake
70 g ulja
1/2 kašičice soli
10 g vanilin šećera
500 g brašna
2 jajeta
Za punjenje:
350 g svežeg sira
60 g šećera
1 žumance
2 kašike brašna
10 g vanilin šećera
60-70 g suvog grožđa
Za premaz:
1 belance
Priprema: U posudu sipajte toplo mleko, kvasac, vanilin šećer i so, pa promešajte. Zatim dodajte šećer, ulje, jaja i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Umesite mekano testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori sat vremena na toplom. Za to vreme napravite punjenje tako što ćete pomešati sir, vanilin šećer, šećer, brašno i žumance. Sjedinite štapnim mikserom ili u blenderu, pa dodajte suvo grožđe i promešajte. Razvucite tanko testo u obliku kvadrata ili pravougaonika. Preko cele površine premažite nadevom, pa preklopite jednim krajem do pola, pa drugim krajem preklopite preko. Isecite i uvrtite. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte kesom ili providnom folijom i ostavite da nadođe još 20 minuta. Premažite belancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 17 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!