UKUS DETINJSTVA
JUGOSLOVENI SU OVAKVE MLADE KROMPIRIĆE IMALI NA STOLU SVAKI DAN: Jelo koje vraća u DETINJSTVO
Za ručak danas napravite najukusniji mladi krompir sa aromatičnim belim lukom.
Sada, kao i nekada, naš narod najčešće jede krompir. U svakom obliku to je najčešće spremano povrće na našim prostorima. Probajte ovaj recept i vratite se u detinjstvo!
Sastojci:
- mladi krompir
- 160 g putera
- 5 čenova belog luka
- 1 veza mirođij
Priprema: Mladi krompir operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom i posolite, pa kratko kuvajte. Za to vreme u posudi pomešajte puter sa mlevenim belim lukom i seckanom mirođijom. Dobro sjedinite rukama, pa prebacite na providnu foliju i urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Krompir koji ste kuvali procedite, a zatim ga propržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte 4-5 koluta putera u krompir i pržite dok se ne istopi, uz povremeno mešanje.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!