ŽENE U SRBIJI POLUDELE ZA OVOM TORTOM, GRABE SE ZA RECEPT: Ovom ČOKOLADNOM UŽIVANJU niko ne može da odoli
Snikers torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Gurman TV

prste da poližeš

ŽENE U SRBIJI POLUDELE ZA OVOM TORTOM, GRABE SE ZA RECEPT: Ovom ČOKOLADNOM UŽIVANJU niko ne može da odoli

Fil, slojevi, ukusna i mekana čokolada i hrskavi kikiriki čine savršenu kombinaciju za nešto slatko ukoliko bi trebalo da dočekate goste

Objavljeno:

Sigurni smo da većina vas voli snikers čokoladu, ukoliko je to slučaj i torta će za vas biti vrhunska poslastica. Priprema uopšte nije toliko komplikovana kao što se čini na prvi pogled, pogotovo ako lepo pratite uputstva.

Fil, slojevi, ukusna i mekana čokolada i hrskavi kikiriki čine savršenu kombinaciju za nešto slatko ukoliko bi trebalo da dočekate goste. Evo recepta za Snikers tortu:

Sastojci:

Kikiriki
foto: EPA/BILAWAL ARBAB

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 90 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 25 g neslanog putera
  • 30 ml mleka
  • 75 g brašna
  • 15 g kakao praha
Čokolada
foto: Profimedia

Za fil:

  • 120 g šećera
  • 55 g neslanog putera
  • 85 ml slatke pavlake
  • prstohvat soli
  • 100 g kikirikij
šećer
foto: Profimedia

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g kikirikija
Snikers torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Gurman TV

Još:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 30 g šećera u prahu
  • 200 g krem sira
Snikers torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Gurman TV

Priprema:

  1. U šerpu sipajte vodu i kada provri preko stavite posudu u kojoj su jaja, šećer i vanila. Kratko kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pa penasto umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao i promešajte da se svi sastojci sjedine. Otopite puter i mleko, pa dodajte malo smese sa brašnom i sjedinite. Dobijenu smesu sa mlekom sipajte u smesu sa brašnom. Sipajte u kalup obložen pek papirom i malo protresite da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi.
  2. U šerpu sipajte šećer i kuvajte dok se ne karamelizuje. Zatim dodajte puter, so i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprastano mešanje. Sipajte u neku posudu i kada se malo ohladi dodajte kikriki. Promešajte, pa ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temepraturi. Slatku pavlaku otopite sa čokoladom, pa dodajte kikiriki i promešajte. Ostavite da se skroz ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir.
  3. Koru presecite na pola, pa jednu polovinu stavite u kalup. Premažite filom od krem sira, pa preko premažite fil sa šećerom i kikirikijem. Stavite drugu koru, pa premažite filom od krem sira. Preko sipajte glazuru. Stavite u frižider na 1-2 sata.

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:

02:38

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.