recept
MINI PICE SA MESOM KOJE ĆE SRBI OBOŽAVATI: Peku se SAMO 11 MINUTA, brza i ukusna VEČERA (VIDEO)
Mini pice sa belim mesom možete da poslužite za večeru, ali i kada vam dođu gosti
Da li znate bilo koga ko ne obožava verovatno najukusnije jelo na svetu - picu? Gotovo da ne postoji osoba koja može da kaže da nije ljubitelj jela koje oduševljava ljude širom sveta. Svi znaju koji su sastojci neophodi kako bi vam pica uspela, a najpoznatije su kaprićoza i margarita.
Možete da je pravite i od sastojaka po vašem ukusu, a danas vam predlažemo da isprobate mini picu i to sa pikantnom piletinom. Belo meso propržite, a pre toga ga marinirajte u neobičnom crvenom umaku. Odlično su posluženje za večeru ili druženje sa prijateljima.
Sastojci:
350 g brašna
1/2 kašike soli
200 ml tople vode
1,5 kašičica kvasca
2 kašike šećera
1 kašika maslinovog ulja
Za belo meso:
2,5 kašike krem sira
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sirćeta
1 kašičica ljute mlevene paprike
1/4 kašičice mlevenog korijandera
1 čen belog luka
1 kašika ulja
1/4 kašičice bibera
nekoliko kapi crvene boje
250 g belog mesa
Još:
kečap
crni luk
tvrdi sir
origano
masline
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i so, a u drugoj toplu vodu, šećer i kvasac. Promešajte, pa sipajte ulje. Smesu sa kvascem dodajte u brašno i umesite testo. U posudu sipajte krem sir, so, sirće, mlevenu ljutu papriku, korijander, mleveni beli luk, biber, ulje i crvenu boju.
Dobro promešajte, pa dodajte belo meso isečeno na kockice. Promešajte i ispržite u tiganju. Testo razvucite i okruglim kalupom vadite testo. Ređajte na pleh obložen pek papirom, izbockajte viljuškom, pa premažite uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 3 minuta.Sipajte kečap, pa meso, onda pospite seckanim lukom, origanom i paprikom, kao i rendanim sirom i seckanim maslinama. Vratite u rernu na 230°C još 8 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!