![OVAKO SE PASULJ SPREMAO U JUGOSLAVIJI: Stari kuvar otkrio RECEPT, evo koliko stvarno TREBA MESA](/data/images/2021/12/01/10/1046499_untitled_ls.jpg)
zapišite
OVAKO SE PASULJ SPREMAO U JUGOSLAVIJI: Stari kuvar otkrio RECEPT, evo koliko stvarno TREBA MESA
Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara
Pasulj je jelo koje se barem jednom nedeljnom nađe na trpezi u svakoj kući.
Nijedan specijalitet mu nije ravan.
Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara.
![Pasulj](/data/images/2022/07/01/14/1207001_pasulj5_ff.jpg?ver=1684174558)
Tradicionalno jelo koje svi obožavaju i kojem se rado vraćaju je čorbast pasulj po receptu Steve Karapandže.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
![Pasulj, Tavče](/data/images/2022/09/12/20/1253959_tavce4_ff.jpg?ver=1684174760)
300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
1 kašičica crvene mlevene paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika biljnog začina
![Pasulj](/data/images/2022/11/16/18/1289077_pasulj_ff.jpg?ver=1684174768)
2 kašike brašna
30 ml ulja
Priprema: Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
![Pasulj](/data/images/2022/09/29/09/1263839_1263183-paauj7-ls_ff.jpg?ver=1684174775)
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!