preukusno
POSLASTICA U KOJOJ ĆE UŽIVATI CELA PORODICA: Pita s višnjama kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)
Danas se koriste gotove kore, a priprema je mnogo brža i jednostavnija
Pita sa višnjama se priprema brzo i lako, a za bogat fil vam je potrebno samo nekoliko sastojaka.
Ukusnu kiselo-slatku pitu sa višnjama domaćice su nekada spremale od ručno pravljenih kora. Danas se koriste gotove kore, a priprema je mnogo brža i jednostavnija.
Sastojci:
300 grama gotovih kora
180 ml jogurta
100 ml ulja
150 g griza
kesica praška za pecivo
2 jajeta
500 grama višanja
1,5 čaša šećera
50 grama šećera u prahu
Priprema:
Prilikom pripreme u posudi pomešajte jogurt, ulje, griz, jaja, prašak za pecivo. Dobro sve umutite.
Zatim uzmite jednu koru i premažite je filom. Preko kore stavite drugu koru. I nju premažite filom.
Stavite još jednu koru, i na nju stavite trećinu višanja. U činiji pomešajte jogurt, ulje, griz, jaja i prašak za pecivo.
Uzmite jednu koru, premažite je ovim filom, preko nje stavite drugu, pa i nju premažite filom. Drugu koru poklopite trećom, pa na treću koru stavite trećinu višanja.
Zatim urolajte kore i stavite ih u podmazan pleh.
Ponovite postupak i sa ostalim korama i utrošite ostatak kora, fila i višanja. Pita sa višnjama se peče u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni, pola sata.
Kada se pita ohladi, isecite je na šnite i pospite šećerom u prahu.
(Espreso / Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!