nemojte da grešite
STARINSKI RECEPT ZA KOH OD GRIZA: 1 namirnica se NE DODAJE, kuvarice ZNAJU ZAŠTO
Sa njim ne možete da pogrešite, a naše bake imaju savet u pripremi
Kada nemate ideju šta da napravite uvek možete koh - kolač koji je gotov očas posla.
Sa njim ne možete da pogrešite, a naše bake imaju savet u pripremi.
Jedan sastojak koji domaćice stavljaju bake ne dodavaju odmah na početku.
Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
9 kašika griza
kesica praška za pecivo
litar mleka
kesica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.
U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.
Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.
Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.
Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.
Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.
Napomena: Ne sipajte odmah ceo litar mleka, nego polovinu, pa kada upije vidite da li treba da se dodaje. Kolač malo treba da pliva u mleku.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!