ZA DORUČAK
BAKA PODELILA RECEPT ZA PRELIVENU PITU SA MESOM: Tajna MEKOĆE se krije u 1 SASTOJKU, bolja je i od BUREKA
Toliko je sočna da će vam od recepta krenuti voda na usta
Baka nam je podelila recept za prelivenu pitu sa mesom.
Toliko je sočna da će vam od recepta krenuti voda na usta.
Odmah ćete je napraviti svojim ukućanima.
Potrebno je:
2 veće glavice crnog luka
2 manja veza mladog crnog luka
500 gr mlevenog mesa
2 rendana krompira
bibera, suvog začina... so i ulje
500 gr tankih kora
malo soli
3 jaja
200 ml jogurta
100 ml kisele vode (može mleko)
Priprema:
Iseći sitno crni luk i mladi luk i upržiti pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Dodati rendan krompir, mleven biber, začin i malo soli.
Sve dobro izjednačiti. U tepsiju podmazanu ređati dve kore koje se podmažu uljem stavlja se treća i 3 kašike nadeva se rasporedi i tako do utroška.
Ostaviti dve kore sa kojom ušuškamo pitu i isečemo je na kocke. U veće lonče umutimo jaja, dodamo jogurt i malo kisele vode. Preliti pitu i protresti.
Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni. Prohlađenu seći i uživati u vrhunskom kvalitetu...
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!