OVAKO JE IZGLEDAO STARI JUGOSLOVENSKI RUČAK: Danas ga malo ko PRAVI, A OVO VOĆE JE GLAVNO (RECEPT)
Piletina sa dunjom, Foto: Printscreen/Youtube/HomeChefRecipes

preukusno!

OVAKO JE IZGLEDAO STARI JUGOSLOVENSKI RUČAK: Danas ga malo ko PRAVI, A OVO VOĆE JE GLAVNO (RECEPT)

Ako ne znate šta danas za ručak, a želite da oduševite celu porodicu, ovo je pravi recept za vas!

Objavljeno:

Pile punjeno dujom je stari jugoslovnski recept koji su naše majke i bake često pravile!

Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim.

Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kg dunja
  • 1 kašika brašna
Dunja, Voće, Dunje
foto: Profimedia

Priprema:

Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.