preukusno!
PEČENI KROMPIR SA BEŠAMEL SOSOM I PREUKUSNIM SIROM: Ovo je RECEPT koji će vas OBORITI SA NOGU
Krompir je jeftina i ukusna namirnica koju Srbi rado jedu!
Postoji mnogo načina za pripremu krompira i u svakoj verziji će biti ukusan. Ovo vam garantujemo da će se svideti celoj porodici od najmlađih do najstarijih!
Sastojci:
- 5 krompira
- Za bešamel sos:
- 50 g putera
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- so, biber, muskatni oraščić, origano
- tvrdi sir
Priprema: Krompir oljuštite i isecite na krupnije komade, pa kuvajte dok ne omekša. Za to vreme istopite puter, pa dodajte brašno i pržite, uz mešanje, minut do dva. Zatim sipajte mleko, posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Gotov sos sklonite sa šporeta. Tepsiju obložite pek papirom, pa poređajte proceđeni kuvani krompir. Prelijte bešamel sosom i pospite rendanim sirom i origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!