ZA VEČERU
ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Mnogo je ukusnija nego klasična (RECEPT)
Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu
Malo drugačiji recept za tradiconalno jelo, sada napravite gibanicu iz šerpe. Poznata srpska pita sa sirom je omiljeni doručak ili večera u svakom domu.
Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu. Svaka gibanica se razlikuje u sitnim detaljima. Napravite onda ovu iz šerpe, da isprobate malo drugačiji recept. Služite je sa jogurtom.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora
200-300 g sitnog sira
4-5 kasika pavlake
100 g seckanog kackavalja
Za preliv:
4 jajeta
350 ml kisele vode
6 kasika ulja
Priprema:
Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte tri kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta.
(Espreso / Brzireceptiisaveti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!