Prosto
NEMA CAKE, OVO JE RECEPT ZA NAJOBIČNIJU SRPSKU PROJU: Evo kako se priprema, NE POSTOJI NIŠTA PROSTIJE
Prosta proja za prost obrok, nikad ništa lakše
Proja se pravi kod nas koliko na našem tlu raste kukuruz. Ni previše dugo, ni previše kratko. Jeftina je i može da se jede sama uz jogurt i neku salatu, uz kiseli kupus i sarme, uz šta god želite.
Starnski recept je toliko prost da nam džabe svi jogurti i ostali bakrači, ona se pravi na sledeći način i samo tako, iz par prostih sastojka.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Onda sipajte ulje, promešajte, a onda postepeno sipajte i kiselu vodu. Sve lepo sjedinite, smesa treba da bude ređa. Tepsiju dobro nauljite, stavite pek papir, pa sipajte smesu. Rernu zagrejte da bude baš vrela, pa stavite proju i pecite na 220°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je spremna.
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!