donosimo
OVAKO BUGARI PRAVE PROJU: Ukusnija je od SRPSKE zbog OVIH SASTOJAKA, poludećete za receptom
Smesu izliti u nauljen pleh (20×33 cm) ili kalupe za mafine i ravnomerno rasporediti
Sastojci:
5 jaja 250 ml mleka 150 ml ulja 200 ml jogurta 200 g sjeničkog sira 250 g brašna 1 prašak za pecivo so prema potrebi Dodatno 100 g pršute ili dimljene šunke 10-ak zelenih maslina.
Način pripreme:
Penasto umutiti jaja, dodati izdrobljen sir, mleko, ulje, jogurt pa sve promešati. Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo pa masu dobro umutiti žicom. (Ukus se može oplemeniti dodatkom seckane šunke/pršute i seckanih maslina). Ukoliko je potrebno dodati so u zavisnosti od toga koliko je sir slan. Smesu izliti u nauljen pleh (20×33 cm) ili kalupe za mafine i ravnomerno rasporediti.
Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, dvadesetak minuta tj. dok ne porumeni i počne da se odvaja od stranica pleha tj. kalupa za mafine. Isključiti rernu i ostaviti pecivo još par minuta, a zatim izvaditi i sačekati da se prohladi pa poslužiti. Ipak je nešto pite preostalo, pa evo kako izgleda kada se pravi sa korama za pitu, kako je u uvodnom tekstu objašnjeno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!