NE PROSIPAJTE VODU OD TESTENINE POSLE KUVANJA: Evo i zašto, može da vam bude OD VELIKE KORISTI i van kuhinje
Testenina, Foto: Youtube/Screenshoot/ Chef Ricardo Cooking

trik

NE PROSIPAJTE VODU OD TESTENINE POSLE KUVANJA: Evo i zašto, može da vam bude OD VELIKE KORISTI i van kuhinje

Kuvanje testenine je jedna od najlakših vrsta pripreme jela, čak i neiskusan kuvar to ume da uradi

Objavljeno:

Vodu u kojoj kuvamo testeninu obično prosipamo, a evo za šta se može upotrebiti. Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih.

To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.

Testenina, Kuvanje
foto: Printscreen Youtube/My kitchen Tanja

Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli, a možete je iskoristiti na razne načine.

Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus.

Testenina
foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Pored kuhinje, ova voda ima još jednu namenu. Naime, kada se testenina kuva, skrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole skrob. Minerali u vodi biljkama služe kao đubrivo, što podstiče stabilniji i dugotrajan rast. Voda će podstaći prirodne hranljive vrednosti koje se već nalaze u zemlji, a to će povećati vlažnost zemlje.

Dakle, ovom vodom slobodno zalijte kućno cveće, s tim da bi trebalo da obratite pažnju da voda ne bude posoljena.

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.