![NA OVAJ NAČIN ĆE VAM SOČIVO ISPASTI FINO I KREMASTO: Zdravo i UKUSNO JELO spremno za 20 minuta IDEALNO ZA POČETNICE](/data/images/2022/12/22/10/1307121_socivo_ls.jpg)
UKUS DOBRE KUHINJE
NA OVAJ NAČIN ĆE VAM SOČIVO ISPASTI FINO I KREMASTO: Zdravo i UKUSNO JELO spremno za 20 minuta IDEALNO ZA POČETNICE
Idealan recept za domaćice početnice
Sočivo je jedno od jednostavnijih jela istočnjačke kuhinje. Zdravo je i dobro za varenje kao i pasulj, samo što se mnogo brže sprema, što je uvek pun pogodak.
Gotovo za dvadesetak minuta uvek ga možete servirati uz neke dobro pečene kobasice, ili ga jesti zasebno uz salatu.
![Kobasice, Kobasica, Meso](/data/images/2022/02/03/20/1099651_profimedia0654614445_ff.jpg?ver=1681929407)
Ovaj recept je svakako idealan za sve početnike koji su se tek uhvatili u koštac sa kuhinjom.
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g sočiva
- 1 crni luk
- 1/2 praziluka
- 1 šargarepa
- suvi biljni začina
- aleva paprika
- biber
- brašno za zapršku
![Kuhinja, Kuvanje, Šepe, Šerpa, Tiganj, Šporet](/data/images/2021/12/17/22/1059805_profimedia0312665823_ff.jpg?ver=1681929460)
Priprema
Socivo staviti da se kuva jedno desetak minuta da provri. Kada provri prvu vodu isipati i staviti novu (mlaku). Sitno iseckati luk, praziluk, šargarepu, staviti začin, biber. Izmešati i staviti da se kuva jedno pedesetak minuta uz povremeno mešanje.
Kada je sočivo gotovo praviti zapršku, na vruće ulje ili mast sipati jednu kašiku brašna i kašičicu aleve i mešati da se lepo zgusne. Kutlačom vaditi vodicu iz sočiva i sipati lagano u zapršku i tako sve dok ne istrošite svu vodu pa vratite vodu u sočivo promešati dobro i staviti još pet minuta da vri.
MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!