KOSOVSKI RECEPTI
RECEPT ZA STARI KOSOVSKI SPECIJALITET SVIH VREMENA: STROGO ČUVANA TAJNA domaćica, koju SADA i vi možete da znate
Ovo jelo stiže pravo sa Kosova, verujemo da ćete uživati
Srbija je zemlja bogata tradicijom, nalazimo se na podneblju gde su se mnoge varjače ukrštale i svi smo trpeli uticaj u ishrani jedni od drugih. Neki od ovih recepata su stari i prenose se sa koleno na koleno.
Mnogi poznati recepti se razlikuju iako ih spremamo po celom Balkanu i šire.
Iako domaćice svoje recepte čuvaju kao najveću tajnu, nama su neke otkrile prilikom posete srpskih enklava opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Velika Hoča, Prizren, Orahovac i Novo Brdo. Danas vam donosimo Kosovsko jelo Brijan.
Sastojci
- crni luk 300 g
- teleće meso 200 g
- spanać 400 g
- mast 1 kašika
- pirinač 1 šoljica
- jaja 3 ili bataci
- začini po želji, po ukusu
Priprema:
Spanać očistite, operite, prelijte ključalom vodom i ocedite. Obarite pirinač i posebno izdinstajte teletinu sa sitno seckanim crnim likom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Spanać, pirinač i meso prebacite u zemljani sud, fino rasporedite, dodajte malo vode i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Pecite sa mesom ili pred kraj pečenja odozgo razbijte tri jajeta, pa vratite još malo u rernu da se jaja ispeku.
Majka i snajka prave pilav i vitaminsku salatu: Jednostavno, brzo i ukusno:
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!