preukusno!
NEMOJTE BACATI USKRŠNJA JAJA: Iskoristite ih pametno i napravite ukusno toplo predjelo, ide i PARADAJZ (RECEPT)
Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!
Srbi po tradiciji farbaju mnogo jaja za Uskrs, samo neka ima. A onda kubure sa ostatkom i pitaju se šta da rade sa njima kad Uskrs prođe. Ovo je odličan način da ih iskoristite i napravite ukusno toplo predjelo koje će svi voleti.
Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!
Sastojci:
4 kuvana jajeta
1 konzerva seckanog paradajza
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika paradajz pirea
so
biber
bosiljak, peršun, origano
Priprema:
U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!