PRSTE DA POLIŽEŠ
MANASTIRSKA TORTA SA BRUSNICAMA: Vrlo je JEFTINA, a pravi se od svega PAR SASTOJAKA (RECEPT)
Ukusna čokoladna torta koja se pravi od jednostavnioh i pristušačnih sastojaka
Ovaj recept je fantastičan za bilo koje slavlje, čak i ako vam se samo jede nešto slatko. Torta se sveukupno sprema nešto preko sat vremena, a sastojci nisu skupi, pa možete i sebi i vašoj porodici pružiti zadovoljstvo i pripremiti Manastirsku tortu.
Evo šta vam je potrebno i kako se pravi.
Sastojci
- 2 1/4 šolje mekog brašna
- 1 1/2 šolja šećera
- 1/2 šolje kakaa
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli 150 gr brusnica
- 1/2 šolje ulja
- 1 1/2 šolje ledene vode
- burbon vanila kesica
- 200 gr čokolada
- 50 gr margarina
Priprema:
Mera su šolje ali one od 250ml velike. Prosejati dve pune i još četvrtina šolje mekog brašna tip 400. Dodati šolju i po šećera, pola šole prosejanog kakaa, prosejanu ravnu kašičicu sode bikarbone i pola kašičice kašice praška za pecivo, bure i sokove kašice, praška za pecivo. Dodati i 100 gr brusnica Sve to dobro izmešati da se potpuno sjedini taj praškasti deo. U to dodati pola šolje ulja, šolju i poledene vode i dobro izmešati drvenim varijantom. Obavezno sve praškasto prosejati. Ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi da ''odmara''. Kalup podmazati margarinom i posuti prezlama. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostaviti 15 minuta u kalupu da se hladi. Za to vreme na pari otopiti 200 grama čokoladice za kuvanje sa 50 grama margarina. Izvrnuti na plato, pa preliti čokoladom. odozgo ide još 50gr brusnica.
Prijatno!
Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević:
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!