![OVO JE TAJNA SAVRŠENE KAJGANE: Na ovaj način će biti MEKANA svaki put (RECEPT)](/data/images/2022/07/01/09/1206619_jaja9_ls.jpg)
PROBAJTE
OVO JE TAJNA SAVRŠENE KAJGANE: Na ovaj način će biti MEKANA svaki put (RECEPT)
Priprema jaja je obično jedna od prvih stvari koju ljudi nauče u kuhinji, ali to ne znači da je dobro rade. O ukusima se ne raspravlja, ali postoji način na koji kajgana postaje specijalitet
Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati tečna. To se odnosi na tiganj sa neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete mešati kajganu.
Sastojci: 3 jaja po osobi, kašičica mleka ili sirnog namaza, prstohvat soli, biber po ukusu
Uputstvo
1. Razbijte jaja i stavite ih u šolju ili posudu
2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli
3. Snažno promešajte, ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope
4. Rastopite kašičicu maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite da mešate jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice
![Kajgana](/data/images/2022/07/21/22/1222137_jaja_ff.jpg?ver=1681504341)
5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu rernu zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.
6. Prijatno!
Savet: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, pripremite je polako na slaboj vatri, piše Skillet.
Bonus video:
(Espreso / 24sata.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!