ukusni rolat
OVAJ ROLAT SMO SVI JELI U DETINJSTVU: Recept je pao u ZABORAV, a takvom UKUSU danas niko NE BI ODOLEO
Rolat sa bananama koji ćete obožavati
Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
5 kašika mlevenih oraha
1/2 vrećice praška za pecivo
Fil:
1 l mleka
3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 margarin
8 kašika šećera
3 kašike prah šećera
4 veće banane
Priprema
Udvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodajući jednu po jednu kašiku šećera. U čvrst sneg dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mjevene orahe, pa sve lagano promešati. Izliti u veliki četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 220 C oko 20 minuta. Pečen biskvit urolati u vlažnu krpu.
Fil:
Prokuvati mleko i šećer. Dodati puding, razmućen u malo mleka, pa mešati dok se ne zgusne. Puding prohladiti, pa dodati margarin umućen sa šećerom u prahu. Na biskvit nanijeti 2/3 kreme, staviti na jedan kraj 2 reda po 2 banane, pa zarolati. Premazati ostatkom kreme, pa oblino posuti rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
(Espreso / Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!