SIPAJTE KAŠIKU OVE TEČNOSTI U VODU DOK KUVATE JAJA: Trik ZLATA VREDAN od kog će LJUSKA SAMA SPASTI, nema mučenja
Jaja, Foto: Printscreen/Youtube/SVA Agency

sjajno

SIPAJTE KAŠIKU OVE TEČNOSTI U VODU DOK KUVATE JAJA: Trik ZLATA VREDAN od kog će LJUSKA SAMA SPASTI, nema mučenja

Morate probati!

Objavljeno:

Skuvati jaje nije neka filozofija, zapravo je nešto što doslovce svako može da uradi u kuhinji, no kada dođe na red guljenje ljuske, stvari prestaju da budu tako jednostavne, a često se pošteno namučimo kako bi ga oljuštili, a da pritom ne skinemo pola belanceta.

Naravno, čuli smo već gomilu trikova koji olakšvaju ovaj posao, ali se u praksi ispostavi da su nedelotvorni. Ipak, stručnjaci u oblasti gastronomije nakon nekoliko testova došli su do metode koja će navodno uvek upaliti!

jaja
foto: Profimedia

Stvar je jednostavna - u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte malo sirćeta!

Razmera bi trebalo da bude otprilike jedna kašika na četiri šoljice vode, a preporuka je da korististi obično belo sirće, nikako vinsko ili jabukovo.

Sa naučne strane ovo je lako objasniti - sirće može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.

Ovaj test pokazao je i da potapanje jaja u ledenu vodu odmah nakon što su skuvana, može da pomogne.

Majke i snajke:

01:15

DVE PORODICE SU ZARADILE 50.000 DINARA ZBOG KUVANJA! Majke i snajke u mrtvoj trci, OVI SPECIJALITETI SU OSVOJILI SVE DESETKE!

(Espreso/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.