savet
DA BI VAM KOLAČI I TORTE BILI SVEŽI I POSLE USKRSA MORATE ZNATI OVA ČETIRI TRIKA: Domaćice, ovo je BITNO da URADITE
Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili praznike
Danas je Veliki petak, a za dva dana hrišćanski vernici proslavljaju Uskrs, najsrečniji dan ove vere. Osim običaja koji se poštuju, domaćice prave svečanu trpezu i pripremaju raznovrsnu hranu, a ništa ne ide bez slatkih kolača.
Postoji nekoliko trikova kako da vam kolači budu sveži.
Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili važan događaj. U slučaju da spadate u ovu grupu ljudi postoji nekoliko saveta kako da održite kolače svežim čak i nakon proslave.
Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem
Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.
Kremasti kolači
Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži.
Majke i snajke:
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!