brza kuhinja
ROLAT SA DŽEMOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA GOTOV ZA 15 MINUTA: Ubacite ovaj sastojak u jaja da bi BIO UKUSAN I SLADAK
Svima nam nedostaje ukus detinjstva ponekad, pogotovo kada nas vraća u vreme kada smo jeli kolače mekane ko duša
Starinska jela su dobro došla kada smo nostalgični, mirisi šećera u prahu, i sveže pečenih kora nas uvek vraćaju u detinjstvo. Kao deca smo uvek voleli dezerte i sigurni smo da su vam rolati bili među omiljenima.
Evo recepta za rolat sa džemom koji ćete pojesti isto toliko brzo koliko mu treba i da se spremi - brzinom svetlosti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kesica vanil-šećera
- 1 šolja (od 2 dl) šećera
- 1 šolja jogurta
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Fil:
- Džem po želji (šljive, jagode...)
Priprema:
- Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu.
- Umutiti jaja s vanil-šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo.
- Najveći pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta.
- Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti.
- Posle pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu.
MAJKA I SNAJKA SU ZA REKORDNO VREME NAPRAVILE ROLAT SA MESOM: Pogledajte kako se porodica Davidović snašla u kuhinji:
(Espreso/Kurir.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!