DODAJTE OVO U PIHTIJE I SAMO TAKO ĆETE IH SPREMATI: Prave STARINSKE koje naše BAKE spremaju GODINAMA UNAZAD
Pihtije na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

svideće vam se

DODAJTE OVO U PIHTIJE I SAMO TAKO ĆETE IH SPREMATI: Prave STARINSKE koje naše BAKE spremaju GODINAMA UNAZAD

Ukus je fenomenalan i oboriće vas sa nogu

Objavljeno:

Spremite pihtije kakve do sada niste jeli.

Ukus je fenomenalan i oboriće vas sa nogu.

Recept morate da zapišete odmah.

Sastojci

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

2 svinjske nožice

2 juneće nogice

6 zrna biber

2 lovorova lista

1 glavica belog luka

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 veza razne zeleni

mleveni biber

so

Priprema

Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, ošuriti, opati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i pristaviti da se kuva na tihoj vatri.

Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva.

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju.

Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Služiti kao predjelo

Napomena:po želji preko mesa mogu se staviti 2 tvrdo obarena jaja i kuvana šargarepa isečena na kolutove, a potom preliti čorbom. Zavisno od ukusa, pored mlevenog bibera može se odozgo posuti i aleva paprika.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.