UKUS DETINJSTVA
DOMAĆICE OTKRILE TRIK DA VAM VIŠNJE NE POTUNU NA DNO TEPSIJE: Dodajte OVAJ SASTOJAK i rešite se najvećeg PROBLEMA
Kako višnje ne pale na dno kolača, postoji jedan prost trik koji su podelile iskusne domaćice
Omiljeni kolač detinjstva je sigurno žuti kolač sa višnjama. Kada utrčimo spolja kod bake, a kolač još vruć tek prekriven prah šećerom.
Priprema je najjednostavnija, i vratiće vas tačno u to vreme. Samo umutite sastojke za testo i dodajte višnje, pa ispecite.
Kako višnje ne pale na dno kolača, postoji jedan prost trik koji su podelile iskusne domaćice. Pre nego što ih stavite u testo, prvo ga pecite 5 minuta.
Sastojci:
- 300 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 300 g šećera
- 600 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 300-400 g višanja
Priprema:
Dobro umutite jaja sa šećerom, da budu penasta. Zatim sipajte jogurt i ulje i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte špatulom da se testo sjedini. Kalup nauljite i pospite prezlama, pa sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 180°C tačno 5 minuta, a zatim izvadite i poređajte višnje. Ponovo pecite na 180°C oko 30-45 minuta. Pospite šećerom u prahu.
POČELA BERBA OBLAČINSKE VIŠNJE: Veliki problem je nedostatak berača:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!