NA OVOM JELU SU ODRASLI LJUDI SA KOSOVA: Svi su ga jeli, a sad je STARO I ZABORAVLJENO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/domaceiukusno

OBRATITE PAŽNJU

NA OVOM JELU SU ODRASLI LJUDI SA KOSOVA: Svi su ga jeli, a sad je STARO I ZABORAVLJENO

Začinite po ukusu, nalijte vodu i kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata

Objavljeno:

Starinsko jelo koje se na Kosovu obično pripremalo od telećeg mesa i krompira.

Potrebno:

500 g junetine ili teletine

5 glavica crnog luka

3 čena belog luka

5 krompira

1 šargarepa

2 paradajza

mleveni biber

so

peršun

Krompir u šerpi, Krompir
foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

Meso iseckajte na kockice i na ulju prodinstajte sa iseckanim crnim lukom. Kada meso omekša dodajte iseckanu šargarepu, krompir, beli luk i paradajz.

Začinite po ukusu, nalijte vodu i kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata.

Nakon tog vremena pobiberite i pospite iseckanim peršunom.

A ovde naučite da pravite cicvaru:

01:51

NAUČITE DA PRAVITE CICVARU: Tradicionalno, zaboravljeno srpsko jelo

(Espreso/www.minjina-kuhinjica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.