slatko i slasno
STARINSKI RECEPT ZA MEDENO SRCE NA ČAŠE: Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ove SPECIJALNE PRIPREME
Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na čaše
Medena srca su mnogima omiljeni slatkiš, a recept za pripremu domaćih je hit među svim ljubiteljima slatkog.
Sastojci:
1,5 čaša (od jogurta) mleka ili kisele vode
1,5 čaša šećera
2 kašike sode bikarbone
2 kašike cimeta
2 čaše brašna
3 kašike džema
Ostalo:
Menaž čokolada
Priprema:
Pomešajte sve sastojke sem džema. Zatim dodajte džem i sve pomešajte dok masa ne bude ujednačena.
Sipajte u podmazan i pobrašnjavljen pleh ili u pleh postavljen papirom.
Pecite na 200°C 25-30 minuta. Zatim premažite testo džemom.
Ostavite kolač malo da se ohladi, jedno 10 minuta, a za to vreme otopite čokoladu.
Onda premažite kolač čokoladom i ostavite kolač da se ohladi.
Savet:
Kao dekoraciju možete staviti i šlag. Kako ko voli, 1 čaša od jogurta je mera.
Voditeljke Kurir televizije prave kolač:
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!