OD OVAKVE POSNE GIBANICE KRENUĆE VAM VODA NA USTA: Ukusnija je od MRSNE zbog 1 SASTOJKA (RECEPT)
Gibanica u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

topi se dok jedete

OD OVAKVE POSNE GIBANICE KRENUĆE VAM VODA NA USTA: Ukusnija je od MRSNE zbog 1 SASTOJKA (RECEPT)

Ovako pripremljena gibanica je jednako ukusna kao i mrsna, a ne iziskuje puno truda i vremena

Objavljeno:

Spremite omiljeni srpski specijalutet - gibanicu u posnoj varijanti.

Do sada ovakav recept niste imali prilike da vidite.

Gibanica je najčuvenija srpska pita koja se pravi od kora i preliva sa jajima, jogurtom i sirom. Kako je u toku Uskršnji post, nema potrebe da se odričete omiljene hrane, već je napravite u posnoj verziji. To ćete uraditi tako što ćete zameniti jaja smesom od lanenog semena i vode, a jogurt posnom kiselom pavlakom, dok ćete sir zameniti posnom fetom. Ovako pripremljena gibanica je jednako ukusna kao i mrsna, a ne iziskuje puno truda i vremena. Obavezno probajte!

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g posnog feta sira

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

2 posne kisele pavlake (male)1

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

kašike mlevenog laka

7,5 čaša vode

2 kašičice praška za pecivo

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1/2 šolje ulja

1 kašičica soli

Priprema:

U posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir. U drugoj posudi pomešajte mleveni lan i vodu (to je zamena za jaja) i dobro sjedinite, pa dodajte u smesu i sve dobro promešajte.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Tepsiju nauljite, pa svaku koru umočite u smesu i zgžvajte, pa ređajte u tepsiju. Preostali fil sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.