STAVITE OVO U MESO I VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVO: Malo ko je znao da je to bolje i od MARINADE
Meso u tiganju, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

njami

STAVITE OVO U MESO I VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVO: Malo ko je znao da je to bolje i od MARINADE

Trik za savršen ručak mora da zapiše svaka kuvarica

Objavljeno: 19:11h

Sprmeite meso tako da bude i sočno i mekano u isto vreme.

Trik za savršen ručak mora da zapiše svaka kuvarica.

Ako želite da se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno sočno i mekano.

Meso
foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme prije pripreme, piše Stvarukusa.rs.

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.

meso
foto: Baka Jela Petrović

Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.