njami
STAVITE OVO U MESO I VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVO: Malo ko je znao da je to bolje i od MARINADE
Trik za savršen ručak mora da zapiše svaka kuvarica
Sprmeite meso tako da bude i sočno i mekano u isto vreme.
Trik za savršen ručak mora da zapiše svaka kuvarica.
Ako želite da se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno sočno i mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme prije pripreme, piše Stvarukusa.rs.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!