SJAJNO
PROFI KUVARI OVE TRI STVARI DODAJU U SPANAĆ: Ukus je FANTAZIJA, tako će biti SOČNIJI
Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan.
Spanać možete da pripremate na bezbroj načina, kao svež u salati, kao prilog, za punjenje kanelona... Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala.
Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.
Sastojci:
1 kg spanaća
2 kašičice maslinovog ulja
Za sos:
1 kašika putera
2 kašike rendanog crnog luka
malo ljute mlevene paprike
prstohvat muskatnog oraščića
1 kašičica rendane kore limuna
3/4 šolje pavlake za kuvanje
2 kašike parmezana
Priprema: U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte. Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać. Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!