paŽnja
DOKTOR SOLAKOVIĆ OTKRIO KOJA NAMIRNICA VAM MOŽE PRODUŽITI ŽIVOT: Kada čujete, nikad više nećete da je IZBEGAVATE
Efikasan je kuvan i sirov i treba ga jesti svaki dan. Ovo je posebno važno ako imate bolesno srce i krvne sudove, kao i za sve koji jedu masnu hranu
Crni luk je efikasan i kuvan i sirov i treba ga jesti svaki dan. Ovo je posebno važno ako imate bolesno srce i krvne sudove, kao i za sve koji jedu masnu hranu, tvrdi doktor Solaković.
Masna hrana značajno povećava zgrušavanje krvi i smanjuje njihovo rastvaranje; ako ga jedete sa crvenim lukom, njegovo dejstvo se znatno smanjuje.
Pored vitamina C, E, B6, hroma, kalijuma, flavonoida zvanog „kvercetin“, luk sadrži i veoma važna jedinjenja sumpora pod nazivom „Alil Sulfidi“. Ova jedinjenja daju luku imunološke kvalitete.
Slično belom luku, u ćelijama celog crvenog luka, sumporno jedinjenje koje se zove alin i enzim zvan alinaza su molekularno odvojeni. Seckanjem oštećujete i razbijate ćelije, a samim tim se ova dva jedinjenja mešaju, što dovodi do stvaranja nove supstance zvane tiopropanol sulfoksid.
Ovo novonastalo jedinjenje povećava lekovita svojstva crvenog luka, ali je takođe odgovorno za izazivanje suza kada se secka.
Što sitnije iseckate luk, veća je proizvodnja ovog sumpornog jedinjenja. Što je miris jači i što više suza, proizvodi se više imunoloških jedinjenja. Sada kada ovo znate, možda vam plakanje izazvano crvenim lukom neće pasti previše teško.
Trebalo bi da jedete manje od pola šolje crvenog luka (oko 60 g) dnevno."
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!