PROLEĆNA ČORBA I ZDRAVA I UKUSNA: Lako se pravi, donosimo vam recept
Čorba u tanjiru, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

ZDRAVO JE!

PROLEĆNA ČORBA I ZDRAVA I UKUSNA: Lako se pravi, donosimo vam recept

Slobodno možete da dodate i bilo koje prolećno povrće po vašem izboru

Objavljeno: 15:04h

Recept za prolećnu supu punu vlakana i proteina

Sastojci:

7 komada mladog crnog luka

1 kombinacija prolećnog povrća (može mešavina boranije, graška i špargli)

1 limun

1½ šolje zelenog sočiva

1 kašičica semena komorača

Priprema:

Tanko iseckajte mladi luk, držeći bele i zelene delove odvojene. Izdvojite kombinaciju prolećnog povrća, a koru organskog limuna izrendajte. Zagrejte ringlu na srednoj vatri i u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa pržite beli deo mladog crnog luka dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte povrće i limunovu koru u luk, pa dodajte so i biber. Dinstajte sve zajedno oko 5 minuta.

Dodajte 1½ šolje zelenog sočiva, 1 kašičicu semena komorača i ½ kašičice mlevene crvene paprike i promešajte da se sjedini. Dodajte 6 šoljica vode, delimično poklopite i pustite da proključa. Skinite poklopac, smanjite vatru na srednje i kuvajte dok sočivo i povrće ne omekšaju, 20 do 25 minuta. Uklonite supu sa vatre i dodajte zeleni deo crnog luka, a zatim, po želji, začinite dodatno limunovim sokom.

Savršeno se slaže uz topli tost hleb. Prijatno!

Bonus video

02:36

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.