ZDRAVO JE!
PROLEĆNA ČORBA I ZDRAVA I UKUSNA: Lako se pravi, donosimo vam recept
Slobodno možete da dodate i bilo koje prolećno povrće po vašem izboru
Recept za prolećnu supu punu vlakana i proteina
Sastojci:
7 komada mladog crnog luka
1 kombinacija prolećnog povrća (može mešavina boranije, graška i špargli)
1 limun
1½ šolje zelenog sočiva
1 kašičica semena komorača
Priprema:
Tanko iseckajte mladi luk, držeći bele i zelene delove odvojene. Izdvojite kombinaciju prolećnog povrća, a koru organskog limuna izrendajte. Zagrejte ringlu na srednoj vatri i u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa pržite beli deo mladog crnog luka dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte povrće i limunovu koru u luk, pa dodajte so i biber. Dinstajte sve zajedno oko 5 minuta.
Dodajte 1½ šolje zelenog sočiva, 1 kašičicu semena komorača i ½ kašičice mlevene crvene paprike i promešajte da se sjedini. Dodajte 6 šoljica vode, delimično poklopite i pustite da proključa. Skinite poklopac, smanjite vatru na srednje i kuvajte dok sočivo i povrće ne omekšaju, 20 do 25 minuta. Uklonite supu sa vatre i dodajte zeleni deo crnog luka, a zatim, po želji, začinite dodatno limunovim sokom.
Savršeno se slaže uz topli tost hleb. Prijatno!
Bonus video
(Espreso/Sensa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!