PREUKUSNO
MAJKE SA KOSOVA OVAKO SPREMAJU KOSOVSKE MANTIJE: Tradicionalnije ne može, BIĆETE OBORENI SA NOGU
Mantije su tradicjonalno jelo na Kosovu. A mi vam donosimo i trediconalni recept za njihovu pripreremu:
Mantije svi volimo da jedemo, ali ovaj jedinstven recept će vas oduševiti. Majke sa Kosova ih spremaju ovako:
Priprema
- Od navedenih sastojka spremite srednje tvrdo testo, kao za pite!
Testo delite na 30 malih loptica.Svaku lopticu razvijate na malu jufku veličine malog tanjira. Namažite ih sa otopljenim maslacem i stavite po 10 jufki jednu preko druge. Samo poslendnju ne treba namazati.
- Znači dobili ste 3 jufke.
Jufke razvijate u veliku jufku i takođe stavljate jednu preko druge, ovako dobijate jednu veliku jufku.
- Dobijenu jufku sečete na kvadrate i svaki kavadrat punite mesom koje ste pripremili ovako:
Sitno seckani luk pržite na zagrejanom ulju dok ne omekša, dodajete meso i sve zajedno dinstate na poklopjenu tiganju, mešate povremeno. Dodajete začine, mešate i dinstate još 2-3 min.
- Uzmete od smese i stavite na sredini kvadrata pa onda poklopite kvadrat sa 4 strane kao kovertica.
- Složite na pleh jedno pored druge i pečete 10 min u ugrejanoj rerni na 220C`, posle 10 min smanjite na 200C` i pečete još 20-25 min (zavisi od rerne)
- Na kraju prelijete sa smesom koju ste pripremali mešajući gore navedene sastojke!
Vratimo u rernujoš 4-5 min.
A ovde pogledajte kako se sprema Bajram:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!