nije zbog arome
KUVARI OTKRILI ZAŠTO SE ZAPRAVO DODAJE LOVOROV LIST U JELA: Ovo sigurno niste znali, nađi stari su ga koristili
Kada se piletina skuva videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće
Mnoge domaćice korisite lovorov list kao začin, posebno kada prave crveno meso, živinu, pasulj... One ga obično dodaju zbog arome, ali ne znaju da on ima potpuno drugačiju pripremu. Na popularnoj društvenoj mreži je postao viralan video gde profesionalni kuvar govori o tome kako zašto se ovaj začin dodaje u jela.
Pored toga što daje predivnu aromu i ukus svakom jelu, lovor se koristi i da smanji količinu masnoće u istom. Ako ne verujete, prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu nemojte. Kada se piletina skuva videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće.
Ovaj popularan i jeftin začin se ne koristi samo za kuvanje, već ublažava i simptome kašlja, virusa, gripa...
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!